Over de Alphaman

De Alphaman
De Alphaman brengt literatuur in beeld. Wij vinden literatuur het mooiste op aarde. Want door literatuur kun je het echte leven even laten voor wat het is. Helaas zijn de meeste oude verhalen nu niet makkelijk leesbaar meer. En dat is jammer. Om dit deel van de Nederlandse cultuur toch makkelijk toegankelijk te houden, brengt de Alphaman het in beeld!

Twee minuten
Hoe ingewikkeld literatuur ook kan zijn, De Alphaman vat het in (ongeveer) twee minuten samen. Onze stemacteur leidt je door elk verhaal onder het genot van prachtig gestileerde tekeningen. Natuurlijk, in een roman van vijfhonderd pagina’s staat een hoop meer dan wat wij kunnen vertellen in twee minuten, maar wat is er leuker dan dat zelf ontdekken?

Ieder wat wils
Iedereen heeft zijn eigen mening over wat wel of niet goede, mooie of belangrijke literatuur is (ook wij). De Alphaman verplicht niemand iets mooi of niet mooi te vinden. Wat we wel doen, is zorgen dat er voor ieder wat wils is. Verwacht dus verhalen van allerlei genres, van alle tijden en met verschillende thema’s uit de literatuurgeschiedenis van de Nederlandse taal.

Door wie?
Veel mensen denken dat De Alphaman een echte superheld is. Dat klopt helemaal, maar ook achter De Alphaman schuilt een Clark Kent. Drie zelfs. In 2015 werd De Alphaman opgericht door drie studenten Nederlandse Taal en Cultuur van de Universiteit van Amsterdam.

Commentaar?
Onze filmpjes worden met veel bloed, zweet en tranen geproduceerd. Vind je toch nog een foutje? Laat het ons weten!