Over de Alphaman

De Alphaman
De Alphaman brengt literatuur in beeld. Wij vinden literatuur het mooiste op aarde. We dromen weg bij middeleeuwse ridders die vechten voor hun prinses. We lachen om de leukste komedies uit de Gouden Eeuw met al hun grappen over poep, scheten en seks. Veel oude verhalen zijn nu helaas niet makkelijk meer leesbaar. Om dit deel van de Nederlandse cultuur toch makkelijker toegankelijk te maken, brengt de Alphaman het in beeld!

Twee minuten
Hoe ingewikkeld literatuur ook kan zijn, De Alphaman vat het in twee minuten samen in begrijpelijk en mooi Nederlands. Onze stemacteur leidt je door elk verhaal onder het genot van prachtig gestileerde tekeningen. Natuurlijk, in een roman van vijfhonderd pagina’s staat een hoop meer dan wat wij kunnen vertellen in twee minuten, maar wat is er leuker dan dat zelf ontdekken?

Ieder wat wils
Iedereen heeft zijn eigen mening over wat mooie literatuur is en wat niet, ook wij. Wat De Alphaman niet doet is opleggen wat mensen mooi moeten vinden. Wat we wel doen is zorgen dat er voor ieder wat wils is. Verwacht dus verhalen van allerlei genres, van alle tijden en met verschillende thema’s uit de literatuurgeschiedenis van de Nederlandse taal.

 

Onze filmpjes worden met veel bloed, zweet en tranen geproduceerd. Vind je toch nog een foutje? Laat het ons weten!